Aanbevelingen

Halverwege de opleiding (2024) en nu al zeer enthousiast en tevreden. De mix van concrete tips en suggesties en het werken aan een goede planning en strategische keuzes is zeer waardevol. Dankzij haar ervaring en aanpak dwingt Femke ons om het dagelijkse werk even los te laten, uit te zoomen en over strategie en verbeterpunten na te denken. Om daar vervolgens met meer structuur weer mee aan de slag te kunnen gaan. Top dus!

Bram Verbrugge

Voorzitter, Voor Sara

Het grote probleem van stichtingen is het binnen harken van middelen. Hoe organiseer je dat, wat komt er bij kijken. Wie moet je benaderen, hoe moet je dat benaderen doen? Er zijn fondsen, er zijn gulle bedrijven, maar wat vertel je over je stichting, maar zoek je geld of middelen voor? Femke kent de in’s en out’s, the do’s en the don’ts. In een aantal stappen en simpele oefeningen wordt je wijzer, veel wijzer. Nu was ik zelf redelijk ervaren in het regelen van geld of goederen, ik verwachtte niet veel te leren. Maar die arrogantie ben ik hier kwijt geraakt. Er is letterlijk voor iedereen nog veel te leren. Hoe verkoop je je doel, je stichting, wat doet het voor de gever van subsidie, donatie of budget? Moet je veel vertellen of juist goed luisteren?
Voor stichtingsbesturen is het een aanrader, ga met meerderen er naar toe, wat de één even mist, hoort de ander. Samen kan je al gelijk invulling geven en op een goed spoor gezet worden. Er was ook tijd en aandacht voor jouw doelen, dus niet alleen een algemeen praatje. Dat was voor mij een verrassend extraatje.

Emiel Mostert

Vrijwilliger, Moca

Halverwege de opleiding (2024) en nu al veel toegepast. Zeer toegankelijk, direct praktisch in te zetten. Welke strategie past het beste bij jouw organisatie en straks uiteindelijk een volledig compleet plan. Een echte aanrader!

Ingrid Meulenbelt

Beleidsmedewerker, Beschermde Wieg

Een strategiesessie verzorgd door Femke is eigenlijk gewoon een feestje. Femke is vrolijk, enthousiast, heeft veel ideeën, tips en verplaatst zich makkelijk in jouw situatie. Na de strategiesessie bruis je van inspiratie en heb je zin om je eigen plannen verder uit te werken met behulp van alle informatie voor een duurzame aanpak die je dankzij Femke hebt mogen ontvangen.

Judith Ferrier

Solid Road

Met Femke kom je echt stappen verder wanneer je meer wilt bereiken met je stichting. Ze denkt met je mee, heeft goeie aanvullingen en geeft genoeg stof tot nadenken wat je allemaal wilt en wat mogelijk is. En dat op een heel prettige manier.

Marion Moerland

Vrijwilliger, Eigen Wij

Femke heeft de fondsenwerving van Dream4Kids een nieuwe boost gegeven. We hebben een aantal maanden intensief met elkaar samengewerkt en ik heb Femke in deze periode leren kennen als een gedreven, creatieve en ondernemende vakvrouw die altijd ‘aan’ staat. Ze heeft een ongekende energie en drive, heeft 1001 ideeën en kan makkelijk schakelen tussen strategie en uitvoering. Ze maakt verbindingen op allerlei vlakken en ziet overal kansen. Haar passie om stichtingen verder te helpen met fondsenwerving en ze op zo’n manier te ondersteunen dat ze daarna zelfstandig verder kunnen bouwen, werkt aanstekelijk. Ik gun elke stichting die serieus en gestructureerd met fondsenwerving aan de slag wil, een kennismaking met Femke en haar aanpak.

Laura Koppenberg

Directeur, Dream4Kids

Femke heeft mij heel erg goed en secuur geholpen bij het opzetten- en de fondsenwerving van mijn stichting Stagelife. Zonder haar hulp en expertise had ik het nooit zo goed en zo snel voor elkaar kunnen krijgen. Ze is echt een aanwinst voor mijn stichting! Heel fijn en makkelijk om me te werken. Ze is een lopende encyclopedie wat betreft stichtingen, fondsenwerving, beleidsplannen en alles wat er nog meer bij komt kijken.

Ruben Anthony Heerenveen

Oprichter, Stichting Stagelife

Femke heeft mij wegwijs gemaakt in de wereld die fondsenwerving heet. Zij is heel kundig en heeft passie voor haar vak. Ze denkt creatief en met je mee. Dankzij haar heeft de SOUL SEARCH FOUNDATION haar zaken op orde en heb ik vertrouwen in de toekomst.

Trix Marinusse

Oprichter, Soul Search Foundation

Femke heeft haar grote kennis over fondsenwerving omgezet in een zeer pragmatische cursus. Theorie en concrete werkbladen wisselen elkaar af, waardoor er meteen diepgang ontstaat. Zij is uitstekend in staat om spelenderwijs de cursisten mee te nemen in een weg die leidt naar fondsenwerving.

John Schulz

Oprichter en bestuurslid, Gebiedsfonds Rijndelta i.o.

Drie dagen de training Fondsenwerving bij Femke gevolgd. Zij heeft de nodige tips en adviezen gegeven. Vervolgens in de praktijk gebracht. Ook na de training was Femke er om met raad en daad bij te staan en nog de laatste adviezen te geven.
Dit heeft geleid tot een enorm succes door het binnenhalen van verschillende donaties.

Hans Vonk

Parkinson Café

Als (kleine) stichting Otuke wil je alles goed georganiseerd hebben, je jaarverslag, beleidsplan, strategisch plan om je fondsen te werven etc. Maar wanneer voldoe je aan de eisen /richtlijnen? Femke is in staat om je in verschillende sessies door het hele proces mee te nemen, zodat je na de training ook echt een stap verder bent en je de nodige documenten op orde hebt. Kortom hele praktische cursussen. Ben inmiddels aan de tweede cursus begonnen.

Gabriele van der Kamp

Coördinator, Stichting Otuke

Femke heeft mij heel fijn en laagdrempelig op weg geholpen met welke rol Fondsenwerving kan spelen in mijn stichting. Ik vond haar heel erg toegankelijk en ontzettend behulpzaam. Veel informatie en ze kijkt echt naar wat jij als stichting nodig kan hebben. Ik raadt haar 100% aan!

Janneke van der Plassche

Co-founder , Foundation House of Icho

Femke is een kundige en enthousiaste fondsenwerver. Ben of heb je een stichting die de fondsenwerving wilt opzetten of professionaliseren? Dan heb je wat aan Femke’s raad, daadkracht en vrolijke energie!

Willy van der Luit

Interim directeur, Stichting Dream4Kids

Femke heeft een jaar lang Dream4Kids geholpen met het op orde brengen van de fondsenwerving. Een super basis gemaakt waar we mee verder kunnen. En ook zelfs al mooie samenwerkingen binnen gehaald. We zijn heel blij dat Femke met ons heeft samengewerkt. Femke is een warme persoonlijkheid, die zo binnen het team paste. Heeft haar hart op de goede plek, is gedreven, enthousiast en heeft veel ideeën. Ze weet goed verbindingen te maken en ziet overal kansen. Daarnaast is zo ook in voor gezelligheid op zijn tijd, dus ook een hele leuke collega. Femke is echt een topper en kan (kleine) stichtingen echt verder op weg helpen!

Linda Peeters-de Jong

Droomcoach & relatiebeheerder, Stichting Dream4Kids

Femke is een vrolijke, ondernemende en inspirerende persoonlijkheid die zich met hart en ziel inzet voor datgene wat zij aanpakt. Betrouwbaar, zeer actief en met een prettig gevoel voor humor. Ze bezit veel kunde en expertise die zij graag wil delen met organisaties en stichtingen zoals Present Gouda.

Annet Perdijk

Stichting Present Gouda

Femke heeft zich een aantal jaren ingezet voor Stichting MUZIEK AAN BED. Ik heb haar meegemaakt als heel betrouwbaar, snel en precies. Altijd vrolijk en met verstand van zaken. Femke blijft ook onder grote druk rustig wat ik een heel sterke eigenschap vind. Femke ‘s betrokkenheid en gedrevenheid hebben de Stichting op een hoger plan gebracht en daar plukken wij nu de vruchten van. We zijn in alle opzichten gegroeid en kunnen nu nog meer van waarde zijn voor onze doelgroep.

Marieke van der Heijden

MUZIEK AAN BED

Het is echt een aanwinst als je Femke als ondersteuner hebt voor als je een stichting hebt voor het kwetsbare kind. Zij weet als geen ander werk naar zich toe te trekken waardoor de de stichting zich echt bezig kan houden waar het echt op de werkvloer over gaat….het kind.

Sylvia de Goede

Durlstone Foundation Zimbabwe

Met Femke haal je een proactieve denkende doener in huis! Voor ons RaarMaarWaar wetenschapsfestival de extra handen en spin in het web die we nodig hadden. Bovenop de inhoud en de financiën. En als bonus is ze ook nog altijd vrolijk!

Marie-Catrien

Meander Medisch Centrum

Femke heeft De Ark Gouda ondersteund bij de organisatie van het benefietconcert. Zij heeft ons met raad en daad bij gestaan op het gebied van public relations en social media. Daarnaast heeft zij bijgedragen aan de praktische organisatie van het evenement. Femke is betrokken, enthousiast, nuchter en plezierig om mee samen te werken. Mede dankzij haar inzet is de avond een groot succes geworden.

Cecile de Quay

De Ark Gouda

Download mijn gratis e-book

Succesvol Fondsen Werven

7 effectieve en werkbare tips voor je stichting