Stichting Otuke

Centraal in mijn leven en in mijn werk staat mijn missie: zoveel mogelijk kwetsbare kinderen in een veilige en liefdevolle omgeving laten opgroeien. Ik vind dat ieder kind recht heeft op onderwijs. Kennis is van groot belang voor vrijheid. Ieder kind heeft recht op een toekomst. Ik steun daarom Stichting Otuke, die zich inzet voor de oorlogslachtoffers van Koni. Lees hieronder meer over Stichting Otuke van Gabriele van der Kamp.

INVESTEREN IN VERANDERING
Stichting Otuke gooit een (kleine) steen in de economische vijver van Oeganda. Zo ontstaan kleine kringen van mensen die samen gaan werken, van elkaar willen leren en verbonden willen zijn in de oplossing om armoede de wereld uit te helpen. Ze zien deze kringen langzaam groter worden en nieuwe kringen ontstaan.

WIJ GELOVEN IN DE KRACHT VAN SAMEN
Optrekken in een groep is sterker, dan ergens alleen voor staan. Otuke verbindt groepen in Nederland aan spaargroepen in Oeganda. Door de verhalen uit Oeganda ontstaat betrokkenheid en wordt het effect van de investering concreet zichtbaar. Hiermee worden ambassadeurs gecreëerd en deze steken met hun enthousiasme anderen aan om ook in spaargroepen te investeren.

VERHALEN UIT OTUKE
ADONG JOSEPHINE
Zij heeft geïnvesteerd in haar winkel. Door de lening heeft ze nu een ruimer aanbod en is ze daarnaast een klein hotel begonnen. Doordat haar inkomsten zijn toegenomen kunnen nu al haar 5 kinderen naar school en kan ze eten en kleding voor hen kopen. Haar man is tijdens de oorlog ‘verdwenen’. Ze staat er dus alleen voor. Door wat ze nu heeft bereikt heeft ze weer zelfvertrouwen gekregen. Ze is heel erg blij om bij een spaargroep te horen.

OKOLLA GUIDO
Hij is gaan investeren in geitjes met de lening uit de spaargroep en hierdoor kan hij nu de de schoolbijdrage voor al zijn 5 kinderen betalen.

Voor € 30,-  kan er worden geïnvesteerd in een geitje.
Elke donatie is welkom voor Stichting Otuke. Wil je een bijdrage leveren aan de toekomst van deze oorlogsslachtoffers en hun kinderen? Help deze mensen en kinderen dan direct door een donatie te doen.

Download mijn gratis e-book

Succesvol Fondsen Werven

7 effectieve en werkbare tips voor je stichting